Pikalainat

Pikalainoja voi hakea kätevästi verkosta tai tekstiviestillä, ja ne saa yleensä tilille jo samana päivänä. Pikkudino.fi-palveluun olemme koonneet markkinoiden johtavat ja halvimmat pikalainat sekä esittelyt parhaista lainantarjoajista. Tämän on tarkoitus helpottaa vertailuasi etsiessäsi sopivinta pikalainaa, mihin rahaa sitten tarvitsetkin. Tältä sivulta löydät tämän hetken parhaat pikalainat.

Pikalainavertailu

Pikaluotto.fi

 • IPF Digitalin omistama luottopalvelu. Emoyhtiö on palvellut maailmanlaajuisesti jo yli 500 000 asiakasta.
 • Uusille asiakkaille ensimmäinen kuukausi ilman kuluja ja korkoa. Lainaa voi saada jopa 4000 euroa.
 • Asiakkuuden jatkuessa lainasta kertyy maksua ainoastaan nostetun lainasumman perusteella.

Pikaluoton takaisinmaksuaika on 3–36 kuukautta, ja maksuvapaita kuukausia on mahdollista hakea. Sopivan lainasumman ja lyhennystahdin voi arvioida jo ennen lainan hakemista Pikaluoton oman laskurin avulla.

Lainaa haetaan suoraan Pikaluotto.fi-sivuston helppokäyttöisen ja nopean verkkoasioinnin kautta. Luottopäätös on luvassa välittömästi, ja rahat saapuvat pankkitilille viipymättä, yleensä aivan heti.

Siirry Pikaluotto.fi

Ferratum

 • Mainetta niittänyt Ferratum on yli miljoonan suomalaisen valitsema rahoitusyhtiö, joka uskoo läpinäkyvään ja rehelliseen toimintaan.
 • Pikavipit 50–300 euroa, joustava-luotto 2000 euroa. Koroton maksuaika pikavipeillä on 7–30 vuorokautta.
 • Mahdollisuus lainan määrän ja maksuajan räätälöimiseen.

Ferratum ottaa asiakkaidensa yksilölliset tilanteet ja tarpeet huomioon asiantuntevalla ottaeella. Asiakaspalvelu on käytännössä aina auki.

Lainan hakeminen on helppoa ja ripeää, ja palvelu pelaa niin ikään nopeasti. Ferratum maksaa lainan hakijan tilille yhden vuorokauden kuluessa.

Siirry Ferratumiin

Laina.fi

 • Laina.fi tarjoaa käyttölainaa ja kertalainaa vakuuksien tai takaajien perään kyselemättä.
 • Yli 400 000 suomalaista on jo tutustunut Laina.fi:n rahoituspalveluihin.
 • Korkoa kertyy vain nostetusta luotosta.

Laina.fi:llä käyttölainaa voi nostaa joustoluoton tyyppisesti jopa 50 000 euroa. Lyhennyserät ovat kuukausittain vähintään 50 euroa tai 10 % lainasummasta. Kertalaina eli kulutusluotto auttaa peräti 3500 euron remonttikuluissa. Laina.fi:n kertalainan lyhennysaika on mukavat 12–24 kuukautta.

Kuten useimmilla muillakin lainayhtiöillä, lainan hakeminen onnistuu suoraan Laina.fi:n omalla sivustolla. Siihen ei mene kauan, eikä tyhjin taskuin tarvitse jäädä odottelemaan.

Siirry Laina.fi

Yleistietoa pikalainoista

Yllättävä ylimääräisen rahan tarve on hyvin yleinen ilmiö, olipa sitten minkälaisessa elämäntilanteessa tahansa. Nopeasti haettava pikalaina tai toiselta nimeltään pikavippi on tarkoitettu kattamaan erisuuruiset kulut, joita et juuri sillä hetkellä pysty maksamaan omista säästöistäsi tai palkkatuloistasi. Kulutusluotto on pikalainan kaltainen tuote mutta lainasummat ovat useimmiten suurempia ja hakuprosessi pidempi.

Pikalainan saat saman tien käyttöösi, ja sillä voit helposti tehdä harmaasta arjesta jännittävämpää, tai esimerkiksi normaalista viikonlopusta maistuvampaa hienon illallisen tai kaupunkiloman merkeissä.

Pikalaina on tarkoitettu pikaiseen, yleensä pieneen tai keskisuureen kulutustarpeeseen, kuten nimikin kertoo. Toisin kuin monesti saatetaan ajatella, pikalainat eivät ole ylihintaisia tai epätoivoisia ratkaisuja, vaan oikein valittuna pikalainat voivat estää joutumasta väärille raiteille. Harmaan arjen yläpuolellekin on meistä jokaisella oikeus päästä silloin tällöin, ja pikalainan ansiosta ripaus luksusta kuuluu kaikille katujen tallaajille. Luksus ei ole vain kuninkaallisille tai rikkaille suotu tapa nauttia elämästä.

Ylihintaiset pikalainat ovat 2020-luvun lähestyessä historiaa, sillä pikalainojen ehtojen ja hintojen valvonta on parantunut. Pikalainojen hinnat ovat nyt aiempaa järkevämpiä, ja lainsäädäntöä on tarkennettu entisestään. Samaan aikaan rahoituslaitosten utelut pikalainojen henkilökohtaisista käyttötarkoituksista ovat jopa kokonaan loppuneet. Yksityisen kuluttajan rahankäyttö on yksityisasia.

Pikalainojen yksityisyydestä huolimatta on syytä pohtia joitakin seikkoja lainayhtiötä ja lainasummaa valittaessa. On suositeltavaa, että vastaat itsellesi perustellusti muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 • Minkä verran tarvitset lainaa? Lainan lopulliset kulut riippuvat lainasummasta, ja toiset lainayhtiöt veloittavat enemmän kuin toiset.
 • Kuinka hyvä maksukykysi on? Pystytkö maksamaan lainan riittävän nopeasti takaisin?
 • Tarvitsetko lainaa vain tämän kerran vai useampaankin otteeseen? Jos yksi laina ei riitä, kannattaa harkita esimerkiksi luottotilin avaamista.
 • Onko pikalaina ainoa ratkaisu tilanteeseesi, vai olisiko muitakin mahdollisia vaihtoehtoja? Vanhaa lainaa tai avointa luottoa sinun ei missään tapauksessa kannata maksaa ottamalla uutta lainaa.

Pikalainat ovat kehittyneet jatkuvasti parempaan suuntaan. Nykyään ne ovat vakavasti otettava vaihtoehto perinteisille kankeille pankkilainoille. Kivijalkapankkiin ei niin vain marssita lainaa illalla hakemaan, eikä välttämättä päivälläkään, sillä pankkien aukioloaikoja on supistettu viime vuosina. Vaikka sata euroa onkin monelle iso raha, sen kokoisen lainan hakeminen pankista ei välttämättä tunnu kaiken matkaamisen, odottamisen ja palvelumaksujen arvoiselta. Voi käydä niinkin, että pankki ei edes myönnä alle sadan euron lainoja. Vakuuksien tai takaajien perään se joka tapauksessa kyselee todennäköisemmin kuin pikalainoihin erikoistunut yhtiö.

Ei kuitenkaan kannata hakea pikalainaa mistä tahansa, vaan vertailuun käytetyt minuutit voivat olla kullanarvoista aikaa. Kukaan ei halua maksaa lainasta liikaa, eikä törmätä yllättäviin kuluihin.  Halpa laina ei ole myytti. Näin pikalaina täyttää tehtävänsä tarkoituksenmukaisella tavalla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikalainoista

Kuinka paljon voin saada pikalainaa?

Yleinen pikalainasumma on 50–2000 euroa, mutta on mahdollista saada suurempikin laina. Osa lainayhtiöistä tarjoaa usean tuhannen euron suuruisia, spesifioituja lainoja esimerkiksi autoa tai asuntoa varten.

Millaisia kuluja pikalainoihin liittyy?

Kulut vaihtelevat lainayhtiöittäin, mutta yleisesti ottaen pikalainojen todellinen vuosikorko on 5–50 %, kun huomioidaan kaikki lainakulut. Markkinoilla on nähty jopa satojen prosenttien vuosikorkoja.

Kuluja ei tule ainoastaan koroista, vaan usein tulee maksaa myös esimerkiksi lainan avaamisesta ja nostamisesta. Usein uuden asiakkaan etuna on koroton ensilaina.

Lainan korkoon ja muihin kuluihin vaikuttavat myös itse lainasumma ja lainayhtiön kanssa sovittu takaisinmaksuaika. Tästä syystä lainan todellinen vuosikorko pystytään usein tarkalleen kertomaan vasta lainatarjouksen yhteydessä. On siis erittäin tärkeää lukea lainatarjous huolellisesti läpi ennen tarjouksen hyväksymistä.

Kuka voi saada pikalainaa?

Pikalainaa saadakseen on täytettävä kaikki lainayhtiön asettamat ehdot. Pikalainojen ehdot vaihtelevat lainayhtiöittäin, mutta yleisimpiä ehtoja ovat seuraavat:

 • Vähintään 18 vuoden ikä; joillakin lainayhtiöillä ikäraja on 20 tai jopa 26 vuotta.
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä tai vanhoja avoimia lainoja kyseisen lainayhtiön asiakkaana.
 • Suomen kansalaisuus ja vakituinen asuinpaikka osoitteineen Suomessa.
 • Suomalainen matkapuhelinliittymä sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.
 • Henkilökohtainen, suomalainen pankkitili.
 • Säännölliset tulot kuten esimerkiksi palkka, yritystulo, eläke tai opintotuki. Pienen lainan saattaa kuitenkin saada ilman tulojakin.

Onko pikalainan hakeminen turvallista?

On, ehdottomasti. Lainayhtiöiden sivustot ovat kokeneiden ammattilaisten rakentamia ja ylläpitämiä, ja niissä käytetään nykyaikaisia salausteknologioita, jotka pitävät kaiken tiedonsiirron turvassa.

Pikalainan hakeminen on turvallista myös oman maksukykysi suhteen, kunhan olet miettinyt tarvitsemaasi summaa ja maksuaikataulua perusteellisesti etukäteen.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia?

Yleensä vakuuksia tai takaajia ei pikalainaa varten tarvita. Voi kuitenkin olla hyvä varautua esittämään tarvittaessa esimerkiksi kopioita palkkakuiteista tai tiliotteista.

Kuinka nopeasti saan rahat tililleni?

Rahat on mahdollista saada useimpien pankkien tileille jo muutamassa minuutissa hakemuksen täyttämisestä.  Tämä koskee siis vain lainayhtiöiden lainanmaksuaikoja, jotka voit tarkistaa lainayhtiöiden esittelyistämme.