Lainaa työttömälle

Työttömyys ja laina ei ole enää nykyisin mikään mahdoton yhtälö. Kuka tahansa voi joutua työttömäksi, ja usein työttömyys on vain väliaikainen vaihe elämässä. Säännölliset palkkatulot ovat toki lainaa hakiessa eduksi, mutta yleensä työttömilläkin on säännöllistä tuloa: työmarkkinatuki, peruspäiväraha tai ansiosidonnainen päiväraha. Työttömyysturvan lisäksi on mahdollista tienata bruttona 300 euroa (työttömyysturvan suojaosa). Työtön ei siis välttämättä ole lainanantajan näkökulmasta kelvoton asiakas tai tyhjätasku, jolle ei voi myöntää lainaa.

Osa lainayhtiöistä suosii työssäkäyviä, mutta markkinoille tulee jatkuvasti uusia toimijoita, jotka huolivat myös työttömiä asiakkaikseen. Täältä löydät Pikkudinon listauksen tämän hetken parhaista lainayhtiöistä, joista työtön voi hakea ja saada lainaa.

Parhaat lainat työttömälle

Pikaluotto.fi

 • Yhdistää luontevasti rahan ja palvelun toisiinsa yli 500 000 asiakkaan kokemuksella.
 • Luottoraja 4000 euroon asti ilman avaus- ja tilinhoitomaksuja, jopa 36 kuukauden maksuajalla.
 • Tarkoitettu 19 vuotta täyttäneille henkilöille, joille on tärkeää saada rahat tilille mahdollisimman nopeasti, jopa 15 minuutissa.

Pikaluotto.fi on koroton ja kuluton ensimmäisen kuukauden ajan. Tämän jälkeen kuluja syntyy vain nostetusta lainasta. Nostomaksu on 6,95 % ja vähintään 5 euroa nostetusta summasta.

Lainaa voi hakea helposti käyttämällä Pikaluoton verkkopalvelua. Lainan hakeminen on turvallista, sillä Pikaluotto käyttää salattua yhteyttä. Tarvitset tunnistautumiseen omat verkkopankkitunnukset.

Siirry Pikaluotto.fi

Surimo

 • Suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa kohtuuhintaista lainaa vähintään 19-vuotiaille.
 • Myöntää lainaa jopa 4000 euroa. Lyhennysaika on 24 tai 36 kuukautta.
 • Tavoitteena läpinäkyvä toiminta, jossa asiakasta ei yllätetä piilokuluilla. Todellinen vuosikorko on markkinoiden pienimmästä päästä.

Surimo noudattaa kuluttajansuojalain mukaista todellista vuosikorkoa, joka on 31,02–48,26 %. Korkoon sisältyy avausmaksu, nimelliskorko sekä muita toistuvia kuluja. Surimon asiakkaana sinulla on mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin.

Hakuprosessi Surimolla on lyhyt ja suoraviivainen. Valitaan lainasumma ja täytetään hakemus. Tämän jälkeen sivusto pyytää sinua tunnistautumaan verkkopankkitunnuksilla. Lainatarjous saapuu hetkessä omaan sähköpostiisi.

Siirry Surimoon

Vippi

 • Kokeneen Tact Finance Oyj:n lainapalvelu, johon sadat tuhannet suomalaiset ovat jo tutustuneet.
 • Nostosumma 100–2000 euroa; tililuoton luottoraja riskiarvion perusteella 500 tai 2000 euroa.
 • Lainan kuukausikorko on alkaen 1,99 %, eikä siihen lisätä mitään piilokuluja.

Vippi.fi-tililuottoa voivat saada 20 vuotta täyttäneet henkilöt. Lainasopimukseen voit tutustua rauhassa 14 päivää. Laina-aika on 3–30 kuukautta.

Vippi.fi-sivustolla pääset valitsemaan lainaliukurista tarvitsemansa summan. Tämän jälkeen tarvitaan verkkopankkitunnuksia, joiden avulla henkilöllisyytesi varmennetaan. Lyhyen lainahakemuksen täytät tämän jälkeen, ja lainapäätöksen saat hetkisen kuluttua. Hyväksyessäsi lainasopimuksen voi päättää, otatko ensimmäisen noston tilillesi heti vai vasta myöhemmin.

Siirry Vippi.fi

Yleistietoa työttömän lainoista

Lainan hakemista kannattaa aina harkita, mutta työttömänä harkintaan on syytä käyttää tavallista enemmän aikaa vaikka laina olisi halpa. Lainaa ei milloinkaan pidä ottaa esimerkiksi päihtyneenä tai voimakkaassa tunnekuohussa. Voi olla hyvä istua rauhassa pöydän ääreen, tarttua kynään tai tietokoneeseen sekä listata lainan plussat ja miinukset. Samalla kannattaa käydä läpi viimeisimpiä tiliotteita ja katsoa, mihin raha todellisuudessa kuluu. Voisiko tarvittavan summan saada kasaan karsimalla ylimääräisiä menoja, eikä lainaa tarvitsisikaan hakea? Pystytkö varmasti maksamaan lainan annetussa ajassa takaisin? Mitä enemmän keksit kysymyksiä itsellesi ja perusteluja vastauksillesi, sitä paremmin olet valmistautunut lainan hakemiseen – tai hakematta jättämiseen. Inspiraatiota pohdintaasi voit hakea Pikkudinon seuraavasta vinkkilistasta:

 • Älä ota lainaa enempää kuin tarvitset. Jos olet jo esimerkiksi arvioinut, että uusi kodinkone maksaa 400 euroa, ei välttämättä kannata hakea 600 euron lainaa.
 • Laadi budjetti ja seuraa sitä säännöllisesti. Suunnittele, kuinka lyhennät lainaa.
 • Jos olet jo aiemmin ottanut lainaa, jota on vielä lyhentämättä, älä ota uutta lainaa takaisinmaksua nopeuttaaksesi. Toisinaan lainojen yhdistäminen kuitenkin saattaa vähentää lainakuluja; tällaisessa tilanteessa edellistä lainaa voi vielä olla maksamatta.
 • Useita pieniä lainoja järkevämpi ratkaisu voi olla joustoluotto tai luottokortti.

Varmuutta vakuuksista

Työttömälle myönnetään tavallisesti vain pieniä, enintään parin tuhannen euron suuruisia lainoja. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että lainayhtiöiden riskit kasvavat, kun lainasummat suurenevat. Perinteisille pankeille työtön voi näyttäytyä riskiasiakkaana, jolle ei useimmissa tapauksissa kannata myöntää lainaa.

Tilanne ei kuitenkaan ole työttömän näkökulmasta toivoton, mikäli hänellä on omaisuutta, jota voi lainaa hakiessa käyttää vakuutena. Vakuudet vähentävät lainayhtiöiden riskiä ja siten myös tappioita. Vakuuksista on neuvoteltava lainayhtiön kanssa erikseen.

Vakuuksien hyöty jää kuitenkin valitettavasti vähäiseksi, jos työttömällä on maksuhäiriömerkintöjä tai avoimia lainoja toisella lainayhtiöllä.

Tukea tuloista ja maksukykyarviosta

Jos olet työttömänä täysin tuloton, esimerkiksi toimeentulotuen varassa, voi lainan saaminen olla varsin hankalaa. Tilanteesi paranee, mikäli yhteiskunnan muut tuet, kuten työmarkkinatuki tai ansiosidonnainen päiväraha, astuvat kuvaan mukaan. Vielä paremmalta tilanteesi näyttää lainan saamisen kannalta silloin, jos tienaat työttömyyden suojaosan eli 300 euron verran kuukaudessa.

Palkkakuitit ja muut tulotositteet on syytä säilyttää huolellisesti. Jos haet lainaa, osa lainayhtiöistä saattaa pyytää sinua toimittamaan kopioita palkkakuiteistasi. Sama koskee niin ikään työttömyysetuuksia, joten toimita tiedot myös niistä.

Liitteitä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä niitä ei aina edes tarvita. Osa lainayhtiöistä käyttää Instantor-palvelua jolla lainanhakijan maksukyky arvioidaan tämän tulojen ja menojen perusteella. Viime kädessä päätöksen tekee lainanantaja Instantorilta saamiensa tietojen pohjalta. Jotta Instantorin käyttö olisi mahdollista, sinun tulee tunnistautua palveluun verkkopankkitunnuksillasi. Tilitietosi pidetään turvassa. Niitä käytetään vain luottokelpoisuutesi arvioimiseen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä työttömän lainoista

Kuinka paljon työtön voi saada lainaa?

Oli kyse sitten työtä tekevästä tai työttömästä, lainasumma riippuu aina lainayhtiöstä ja tämän suorittamasta luottoarviosta. Yleensä lainasummat jäävät alle 2000 euroon.

Voiko lainaa saada ilman säännöllisiä tuloja?

Kun puhutaan perinteisistä pankeista, lainaa ei useimmiten myönnetä ilman säännöllisiä tuloja. Vakuudet voidaan kuitenkin joissakin tapauksissa hyväksyä säännöllisten tulojen sijasta.

Kulutusluotot ja pikalainat ovat tyypillisimpiä työttömille myönnettäviä vakuudettomia lainoja. Niiden hakeminen netissä on helppoa ja nopeaa, joskin summat jäävät perinteisiä lainoja pienemmiksi.

Olen jo saanut lainaa, mutta jäin yllättäen työttömäksi – mitä nyt tapahtuu?

Juuri kukaan ei ole työttömyydeltä täysin turvassa, ja kuka tahansa voi sairastua, mistä myös lainayhtiöt ovat tietoisia. Tähän lainayhtiöt ovat varautuneet lisäpalvelulla, jota kutsutaan lainan takaisinmaksuturvaksi.

Takaisinmaksuturvasta on apua, sillä se helpottaa lainan lyhentämistä tilanteessa, jossa lainaa ei pysty maksamaan takaisin alkuperäisen maksusuunnitelman mukaisesti.

Lainamaksut on myös mahdollista järjestellä uudelleen, kunhan on hyvissä ajoin yhteydessä omaan lainayhtiöön ja kertoo työttömäksi jäämisestään. Esimerkiksi maksuvapailla kuukausilla on mahdollista tasapainottaa työttömyyden aiheuttamaa tilannetta. Omin päin maksuvapaita kuukausia ei voi ottaa, vaan niistä tulee aina sopia lainayhtiön kanssa henkilökohtaisesti.