Kulutusluotot

Kuluttaminen ei välttämättä ole elämän tarkoitus, mutta usein tavallisia ihmisiä kutsutaan kuluttajiksi. Kuluttajien elämästä helpompaa tekevät muun muassa kulutusluotot, joilla yleensä nopeasti ilmaantuvia, kertaluontoisia hankintoja on mahdollista rahoittaa kätevästi. Kulutusluottoja voi hakea pankeista ja muista rahoituslaitoksista. Kivijalkaliikkeissä ei nykyisin onneksi tarvitse asioida, vaan kaiken voi hoitaa kätevästi internetissä, mihin aikaan tahansa.

Tällä sivulla pääset tutustumaan markkinoiden parhaisiin kulutusluottoihin, joita voit hakea vaikka heti.

Kulutusluottovertailu

Bank Norwegian

 • Norjalainen verkossa toimiva pankki, jonka emoyhtiö on tunnettu myös mm. lentoyhtiöstään. Suomeen pankki rantautui vuonna 2015. Bank Norwegian tarjoaa 1000–50 000 euron kulutusluottoja 23 vuotta täyttäneille.
 • Bank Norwegian tarjoaa joustavia takaisinmaksuaikoja. Sen kulutusluoton takaisinmaksuaika voi olla jopa 15 vuotta.

Bank Norwegianin kulutusluoton sekä hakee että saa ripeästi. Kun lainahakemus on täytetty ja hyväksytty, rahat näkyvät tilillä 1–4 pankkipäivän kuluttua.

Kaikki lainayhtiöt eivät hyväksy rinnakkaislainoja, mutta Bank Norwegianilla kulutusluottoa voi hakea myös toisen henkilön kanssa yhdessä. Tällaisessa tapauksessa lainasopimukseen tarvitaan molempien hakijoiden allekirjoitukset. Kumpikin hakija on vastuussa lainasta.

Siirry Bank Norwegianiin

Ostosraha

 • Rahoitusyhtiö, joka on suomalaisessa omistuksessa ja tarjoaa kulutusluottoja laajassa haarukassa alkaen 400 eurosta aina 10 000 euroon asti.
 • Takaisinmaksuaikaa voi saada vuodesta jopa muutamaan vuoteen saakka.
 • Ostosrahan kulutusluoton todellinen vuosikorko on markkinoiden alhaisimmista päästä, 49,93 %.

Ostosrahan luottoa voidaan myöntää 20 vuotta täyttäneille luottokelpoisille henkilöille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijan tulee olla Suomen kansalainen ja asua pysyvästi Suomessa.

Luoton hakeminen hoituu helposti Ostosrahan verkkopalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne henkilöllisyyden todentamista varten. Viesti lainapäätöksestä saapuu noin varttitunnin kuluttua hakemuksen lähettämisestä. Henkilökunta siirtää rahoja tileille joka päivä klo klo 8–22.

Siirry Ostosrahaan

Euroloan

 • Yhtiö on perustettu vuonna 2007 ja toimii Suomen lain alla; yhtiölle myönnetty Avainlippu-tunnus kertoo suomalaisesta laadusta.
 • Tarjoaa jopa 10 000 euron nostorajan ilman vakuuksia.
 • Takaisinmaksuaikaa lainalle voi saada 3 kuukaudesta 3 vuoteen.

Jos olet täyttänyt 20 vuotta, olet Suomen kansalainen ja asut Suomessa vakituisesti, sinulla on tunnistautumiseen tarvittavat tunnukset sekä tausta ilman maksuhäiriöitä, voit saada Euroloanilta lainaa.

Euroloanin hakumenettely on selkeä ja nopea, ja lainahakemus on hetkessä täytetty. Hetken kuluttua saat jo päätöksen, ja pääset tekemään nostoja omalta joustoluottotililtäsi. Ensimmäinen nosto tulee tehdä klo 7–23, mutta seuraavan noston voi jo tehdä mihin kellonaikaan tahansa.

Siirry Euroloaniin

Yleistietoa kulutusluotoista

Kulutusluotto ei ole enää tänä päivänä mikään rahamaailman kummajainen vaan fiksu tapa rahoittaa välttämättömiä hankintoja. Kulutusluoton ottaja ei enää saa osakseen ihmettelyä; itse asiassa loppuvuodesta 2017 kulutusluottojen kasvu kiihtyi edellisvuodesta selvästi. Marraskuuhun 2016 verrattuna vakuudettomat kulutusluotot kasvoivat 10,9 prosenttia, ja hieman kasvoivat myös vakuudelliset kulutusluotot, 4,7 prosenttia. Kaiken kaikkiaan kulutusluottojen kanta oli marraskuussa 2016 niinkin suuri kuin 15,2 miljardia euroa.

Kulutusluoton nimestä voi jo päätellä, että se on tarkoitettu kuluttamiseen. Tyypillinen kulutuskohde, jota varten kulutusluotto otetaan, on vaikkapa vesivahingon aiheuttama remontti, uusi pesukone yllättäen hajonneen tilalle tai äkkilähtötarjouksessa ollut lomamatka. Katettava meno voi olla arkipäiväinen tai äkillinen; pesämunaa säästötilille ei kuitenkaan ole kulutusluotolla tarkoitus kerryttää. Kulutusluottoa haetaan ja myönnetään vain sen verran, kuin hakija kyseisellä hetkellä todella tarvitsee.

Yksi kulutusluottoihin kuuluva lainatyyppi on joustoluotto. Joustoluottopalvelun valinneelle asiakkaalle avataan oma tili tai tililuotto. Asiakas voi tehdä tililtä tai tililuotolta nostoja tarpeen tullen, kunhan nostot eivät ylitä hänelle asetettua luottorajaa. Joustoluottoa ei välttämättä tarvitse säästää akuutteihin hetkiin; tililuoton voi avata jo vaikka varmuuden vuoksi etukäteen, ennen kuin varsinaista tarvetta vielä onkaan.

Erilaisia rahoitusyhtiöitä ja kulutusluottoja on markkinoilla pilvin pimein, ja lainaviidakossa on helppo eksyä, jos vertailu jää tekemättä. Ei ole mitään järkeä ottaa vääräntyyppistä lainaa ja menettää sen takia mahdollisesti paljon rahaa. Ei myöskään kannata hätiköidä tai ottaa heti ensimmäisenä vastaan tullutta vaihtoehtoa.

Pikkudino auttaa sinua joutumasta sudenkuoppiin ja valitsemaan sinulle parhaiten sopivan kulutusluoton. Suosittelemme myös tutustumaan hae.fi-palveluun, jonka kautta voi kilpailuttaa ja saada kulutusluotto ilman vakuuksia jopa 50 000 euroon asti. Mikäli jokin kulutusluotoissa vielä askarruttaa, tutustu alla oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluotoista

Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

Kulutusluottojen summat vaihtelevat lainayhtiöiden välillä paljon, ja summiin vaikuttaa myös asiakkaan rahoitustarve. Vakuudettomat kulutusluotot alkavat usein 1000 eurosta ja päättyvät peräti 50 000 euroon. Tätä pienemmät summat ovat useimmiten pikalainoja.

Millaisia kuluja kulutusluottoihin liittyy?

Kulutusluottojen vertailu kannattaa, sillä kuluissa voi olla merkittävää vaihtelua lainayhtiöittäin. Lainayhtiön omien linjausten lisäksi kuluihin vaikuttavat esimerkiksi lainasumma ja laina-aika.

Yleensä kulutusluottojen todelliset vuosikorot pyörivät 5–10 %:ssa, kun huomioidaan kaikki lainakulut. Markkinoilla on nähty jopa satojen prosenttien vuosikorkoja.

Kuluja ei tule ainoastaan koroista, vaan usein tulee maksaa myös esimerkiksi lainan avaamisesta ja nostamisesta. Usein uuden asiakkaan etuna on ensimmäinen laina tiettyyn summaan saakka ilman korkoa ja kuluja.

Lainan todellinen vuosikorko pystytään usein tarkalleen kertomaan vasta lainatarjouksen yhteydessä. Kannattaa myös huomioida, että osa luotonantajista ilmoittaa selkeästi vain lainan viitteellisen koron, joka on usein paljon pienempi kuin todellinen vuosikorko. On siis erittäin tärkeää lukea lainatarjous huolellisesti läpi ennen tarjouksen hyväksymistä.

Kuka voi saada kulutusluottoa?

Kulutusluottoa voi saada, jos täyttää kaikki lainayhtiön asettamat ehdot. Kulutusluottojen ehdot vaihtelevat lainayhtiöittäin, mutta niistä yleisimpiä ovat seuraavat:

 • Hakijan on oltava vähintään 18- tai 20-vuotias. Ikäraja voi olla jopa 26 vuotta.
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää tai vanhoja avoimia lainoja kyseisen lainayhtiön asiakkaana
 • Säännölliset tulot kuten esimerkiksi palkka, yritystulo, eläke tai opintotuki. Pienen kulutusluoton saattaa kuitenkin saada ilman tulojakin.
 • Suomen kansalaisuus sekä vakituinen asuinpaikka osoitteineen Suomessa
 • Suomalainen pankkitili, joka on hakijan henkilökohtaisessa käytössä
 • Suomalainen matkapuhelinliittymä sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Onko kulutusluoton hakeminen turvallista?

Kulutusluoton hakeminen on ehdottomasti turvallista niin pankissa kuin verkossakin. Tietojasi säilytetään luottamuksellisesti, eivätkä ne päädy rahoitusyhtiöltä vääriin tai ulkopuolisiin käsiin.

Lainayhtiöiden sivustot ovat kokeneiden ammattilaisten rakentamia ja ylläpitämiä, ja niissä käytetään nykyaikaisia salausteknologioita, jotka pitävät kaiken tiedonsiirron turvassa.

Kulutusluoton hakeminen on turvallista myös oman maksukykysi suhteen, kunhan olet miettinyt tarvitsemaasi summaa ja maksuaikataulua perusteellisesti etukäteen.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia?

Yleensä et tarvitse vakuuksia tai erillisiä takaajia kulutusluottoa varten, etenkään jos luottosumma on pieni. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että lainayhtiö on arvioinut sinut luotettavaksi hakijaksi, jonka takaisinmaksukyky on riittävä.

On mahdollista, että lainayhtiö pyytää sinulta joitakin liitteitä varmistuakseen maksukyvystäsi. Liitteet voivat olla esimerkiksi kopioita palkkakuiteista, tiliotteista tai veroilmoituksesta.

Kuinka nopeasti saan rahat tililleni?

Rahat siirtyvät yleensä jo saman päivän aikana, jopa muutamassa minuutissa luottohakemuksen täyttämisestä. Palvelu on nopeimmillaan lainahakemusten ja -maksujen käsittelyaikana. Yli kolmen pankkipäivän odotus on kuitenkin jo melko harvinaista.