Koroton laina

Oletko hakemassa lainaa ensimmäistä kertaa? Lainoja vertaillessasi olet ehkä huomannut, että moni lainayhtiö tarjoaa uusille asiakkaille korotonta ensilainaa. Mitää kuluja ei siis ole, jos maksat lainan ajallaan takaisin. Alku- ja loppusummat ovat siis samat – selkeää ja edullista.

Harvat asiat kuitenkaan ovat ilmaisia ilman tiettyjä rajoituksia, ja sama koskee myös korottomia lainoja. Lainan voi saada ilman korkoa vain lainayhtiön määrittämään summaan ja laina-aikaan saakka. Yleinen takaisinmaksuaika on 1–2 kuukautta.

Mikäli lainaa on ehdottomasti saatava, olisi suorastaan järjetöntä jättää selvittämättä, mitkä yhtiöt tarjoavat ensikertalaisille korotonta lainaa. Helppoa tilaisuutta säästää rahaa ei kannata milloinkaan jättää käyttämättä. Koroton ensilaina ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, mutta onneksi Pikkudino auttaa selvittämään, mistä paikoista korotonta lainaa on mahdollista saada.

Koroton ensilaina listaus 2019

Eurolimiitti

 • Ensimmäinen nosto ilman korkoja ja kuluja 500 euroon asti, 30 päivän maksuajalla.
 • Joustoluoton luottoraja jopa 3000 euroa.
 • Mahdollisuus kolmeen maksuvapaaseen kuukauteen vuoden aikana.

Eurolimiitin joustoluottotililtä voi nostaa rahaa aina tarpeen mukaan. Nostopyyntöjä käsitellään joka päivä klo 8–22.

Uusien asiakkaiden ensimmäinen laina on 500 euroon saakka koroton ja kuluton, mikäli nosto maksetaan takaisin viimeistään kuukauden kuluttua nostopäivästä.

Siirry Eurolimiittiin

Ferratum

 • Tarjoaa lainaa jopa 20 000 euroon asti. Pörssiyhtiö, joka on perustettu Suomessa.
 • Tuotteita paitsi koroton laina myös Joustava-luotto, Ferratum Plus ja Ferratum Prime.
 • Vähintään 21-vuotiailla, uusilla asiakkailla on mahdollisuus saada korotonta Joustava-luottoa maksimissaan jopa 2000 euroa. Plus-lainaa ja Prime-lainaa saadakseen on oltava vähintään 25-vuotias.

Ferratumin lainapalveluissa on mistä valita. Ne sopivat moneen makuun ja monenlaisiin elämäntilanteisiin.

Ferratumilta voi saada uutena asiakkaana korotonta pikalainaa, jos odottamaton rahareikä tulee vastaan. Laina-ajan ja lainasumman voit säätää itsellesi optimaaliseksi.

Siirry Ferratumiin

Vivus

 • Kuuluu 4finance-konserniin ja tarjoaa edullista lainaa yli 20-vuotiaille.
 • Uusille asiakkaille ensimmäinen laina ilman kuluja 400 euroon saakka, vain noin varttitunnin odotusajalla.
 • Vivus myöntää luottoa jopa 2010 euroa. Luoton takaisinmaksuaika on 3–30 vuorokautta.

Vivus.fi:n erikoisalaa ovat vipit ja joustoluotot. Sen toimintaan ei sisälly piilokuluja eikä vaatimuksia vakuuksista.

Lainan hakeminen on yksinkertaista ja tapahtuu Vivus-verkkopalvelun kautta.  Nopea prosessi alkaa palveluun rekisteröitymisestä. Seuraavaksi sivustolle kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla ja täytetään lyhyt lainahakemus. Heti tämän jälkeen on luvassa lainapäätös.

Siirry Vivukseen

Suomilimiitti

 • Toimii sinivalkoisen lipun ja J.W.-Yhtiöt Oy:n alla, nimensä mukaisesti kotimaisena brändinä.
 • Vakuudeton ja piilokuluton laina; ensilaina myös koroton, jopa 60 päivän ajan.
 • Lainaa jopa 2000 euroa, jonka voi maksaa takaisin peräti 48 kuukauden sisällä.

Suomilimiitiltä voivat saada lainaa 21 vuotta täyttäneet, Suomeen pysyvästi asettuneet, raha-asiansa mallikelpoisesti hoitaneet henkilöt. Joustoluottoon kuuluvan tililuoton avaaminen ei sido vielä mihinkään, joten sen voi avata vaikka varmuuden vuoksi, niin hankintojen rahoitus järjestyy heti elämän yllättäessä.

Luottopäätöstä haetaan Suomilimiitin sivuston kautta. Hakemuksen voi tehdä milloin tahansa. Lainapäätös toimitetaan luotettavasti tekstiviestillä, joka on yleensä tietoturvaltaan parempi kuin esimerkiksi sähköposti.

Siirry Suomilimittiin

Yleistä tietoa korottomista lainoista

Monet lainayhtiöt tarjoavat uusille asiakkailleen korotonta lainaa ikään kuin tervetuliaislahjana. Tarjoukseen kannattaa tarttua heti, sillä yleensä sitä ei voi saada takautuvasti. Niin ikään se ei ole sellainen itsestäänselvyys, jonka jokaisen lainayhtiön pitäisi asiakkaan vaatimuksesta tarjota. Muitakaan ensilainaajan etuja ei välttämättä ole kaikilla lainayhtiöillä.

Paitsi että tällaisella lainalla ei siis ole korkokuluja, usein muutkin kulut puuttuvat – kunhan lainan maksaa sovitussa aikataulussa takaisin. Esimerkiksi 200 euron laina on kuukauden kuluttua edelleen 200 euroa. Tämä on siis todellakin vain esimerkki; ilmaisen lainan yläraja vaihtelee lainayhtiöittäin, kuten myös laina-aika. Tyypillisesti laina-aika on 1–2 kuukautta ja lainasumma 500 euroa, kuitenkin enintään 1000 euroa. Lainan ehdot tulee aina lukea huolellisesti läpi, ennen kuin allekirjoittaa mitään asiakirjoja.

Huolellinen harkinta on myös paikallaan korotontakin lainaa hakiessa. Jos tarvitset vaikkapa 500 euroa perhelomaa varten vain tämän kerran, on koroton laina mitä mainioin vaihtoehto. Mikäli perhelomailun tarvetta on muutamia kertoja vuodessa, kannattanee harkita jotakin muuta vaihtoehtoa kuin korotonta lainaa. Ei ole suositeltavaa, ainakaan samanaikaisesti, hakea korotonta lainaa monelta eri lainayhtiöltä. Maksuvaikeudet saattavat vaania nurkan takana, jos takaisinmaksuja on kertynyt useaan eri osoitteeseen.

Onneksi osa lainayhtiöistä hemmottelee asiakkaitaan myös korottoman ensilainan jälkeen. Uskollisuudesta voi ansaita kanta-asiakaspisteitä, joilla saa lunastaa maksuvapaita kuukausia. Lisäksi joihinkin luottokortteihin sisältyy esimerkiksi kuuden viikon koroton maksuaika.

Usein kysyttyjä kysymyksiä korottomista lainoista

Kuka voi saada korotonta lainaa?

Korottoman lainan hakijoilta edellytetään yleensä samoja asioita kuin muidenkin vakuudettomien lainojen hakijoilta. Tyypillisiä vaatimuksia ovat:

 • Vähintään 18 vuoden ikä; jopa 25 vuoden ikäraja mahdollinen
 • Moitteeton tausta ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • Suomen kansalaisuus ja pysyvä asuinpaikka Suomessa
 • Riittävä takaisinmaksukyky; säännölliset tulot suositeltavia tai jopa ehdoton edellytys
 • Henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai vaihtoehtoisesti mobiilivarmenne lainayhtiön verkkopalveluun tunnistautumista varten.

Kuinka pitkä on korottomien lainojen takaisinmaksuaika?

Korottomien lainojen takaisinmaksuajat riippuvat lainayhtiöstä; tyypillisen takaisinmaksuajan voi kuitenkin sanoa olevan noin 7–30 päivää. Jotkin lainayhtiöt ovat pystyneet tuplaamaan tämän, ja mm. Suomilimiitin korottomalla lainalla maksuaikaa voi saada jopa 60 vuorokautta.

Mistä löydän parhaat korottomat lainat?

Tämän hetken parhaat korottomat lainat sinulle esittelee Pikkudino. Löydät ne sivun yläosasta. Voit tutustua vaihtoehtoihin rauhassa ja valita niistä itsellesi sopivimman.

Voinko luottaa siihen, että korottomina mainostetut lainat ovat oikeasti korottomia?

Kyllä voit, sillä jo laki kieltää harhaanjohtavan markkinoinnin. Jos olet liittynyt jonkin lainayhtiön asiakkaaksi ja haet tältä yhtiöltä korotonta lainaa, voit saada sitä, kunhan täytät lainan saamisen edellytykset.

Kun koroton laina on myönnetty sinulle, se pysyy korottomana ja kuluttomana, jos maksat lainan takaisin tunnollisesti eräpäivään mennessä. Eräpäivä ei jousta, joten viivästyskorot ja muut kulut alkavat juosta jo päivän myöhästymisestä.

Kuinka nopeasti koroton laina siirretään pankkitililleni?

Korotonta lainaa odotellessa ei todennäköisesti pääse pitkästymään, sillä lainayhtiöiden toiminta on nopeaa tai jopa erittäin nopeaa. Jotkin yhtiöt hoitavat koko prosessin päätöksestä rahojen siirtämiseen jopa minuuteissa. Lähes kaikki lainayhtiöt suoriutuvat tehtävästä kuitenkin yhden päivän sisällä.

Pankkien runsas määrä tuo kuitenkin omat hidasteensa, ja joskus rahoja voi joutua odottamaan pari päivää. Rahojen siirtyminen esimerkiksi Osuuspankista Nordeaan ei välttämättä käy aivan hetkessä.